Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

MODELOVÁNÍ S ČOKOLÁDOU

0.0
MODELOVÁNÍ S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

TENTO RECEPT JE KOPÍROVANÝ

Postup přípravy

S čokoládou lze také modelovat. Musí se ovšem převést do poloplastického stavu. Jeden takový recept na modelovací čokoládu je níže:

1 balení bílé čokolády(W1911-498) (397g)
75 ml světlého kukuřičného sirupu

Můžete vyzkoušet i jinou pevnou čokoládu.

Roztavte čokoládu dle návodu na obalu. Přidejte kukuřičný sirup a míchejte, až se spojí. Vylijte směs na voskovaný papír a nechejte zchladnout při pokojové teplotě do zatuhnutí. Dobře zabalte a skladujte při pokojové teplotě. S modelovací směsí čokolády se lépe pracuje, když se nechá přes noc vytvrdit.

Modelovací směs může být obarvena liposolubilními barvami nebo i barvami do krémů. Hněťte, až se barva dobře rozmíchá.

Modelovací směs bude zpočátku velmi tvrdé. Hněťte ji po malých částech, až se stane zpracovatelné. Pokud příliš změkne, nechejte odpočinout při pokojové teplotě nebo krátce zchlaďte. Před vyválením posypte pracovní povrch kukuřičným škrobem proti přilepení. Vyválejte na tloušťku přibližně 3 mm. Pak s ní lze pracovat obdobně, jako s potahovým fondánem. Vyzkoušejte odlišnost!

Připravená modelovací směs vydrží po několik týdnů při pokojové teplotě v dobře utěsněném zásobníku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie